sreda, 4. april 2012

To-do list


April bo vse prej kot dolgočasen. Včeraj sem prečrtala prvo alinejo - izpit in oddaja seminarske pri psihologiji. Yes. Ena stvar manj. :) En krasen profesor nam je nazadnje razlagal, kako napačen je naš šolski sistem, v katerem se ne prihaja po znanje ampak po list papirja na koncu in to mu dam še kako prav, vendar žal pri vseh teh seminarskih nalogah in dvanajstih izpitih na leto tudi sama ne morem razmišljati drugače. Naj nas malo razbremenijo, pa bomo z veseljem prihajali samo po znanje. Tako pa imamo en predmet, ki nam ga predavata dva ali celo trije predavatelji in vsak od njih zahteva svojo seminarsko in na koncu pri vsakemu od njih pišeš izpit. Ja, halo? Kako naj vse to opravimo maksimalno dobro in se naučimo kaj? V glavo sprejemamo toliko enega nepotrebnega balasta in zelo malo uporabnih stvari.
Na podiplomskem študiju imamo en kup zelo dobrih predavateljev, zato poskušam čim več hoditi na predavanja, le na tak način lahko kaj od študija odnesemo, tisto piflanje za izpite in pehanje za ocenemi so čisto brez pomena.

To je to-do list šolskih obveznosti, pride pa še nekaj sprostitev, seveda, brez tega ne gre - v nedeljo 8. aprila bo lažje pregurat celodnevni šiht, imava karte za Zola Jesus v Kino Šiški (še ne 23 let stara pevka z izjemnim glasom):


V soboto, 21.4. je na programu 4. tradicionalni dobrodelni tek Formaraton v parku Tivoli. Štart proge se bo odprl ob 9:00 in bo odprta do 17:00. Začneš in končaš pa lahko kadarkoli. Lansko leto je bilo res super, prvič (in zadnjič :))sem pretekla 55 km. Odtečimo kakšen krog, vsak krog šteje! Letos gredo zbrana sredstva staršem otrok, ki se zdravijo z rakom. 
Na to-do list še spada načrtovanje poti po Dalmaciji, ki jo začneva 27.4., s kolesom seveda. :) Lansko leto sva ta čas kolesarila po Kvarnerskih otokih in nama je beležka s spiskom odprtih kampov in delujočih trajektnih linij še kako prišla prav. Kupiti morava še nov šotor, potem pa sva pripravljena na novo kolesarsko odisejado! :)


4 komentarji:

  1. Šotori - priporočam tole http://quechua.50webs.com/ponudba.html. Še cenejši so v Decathlonu v Udinah, če bosta kaj hodila v tisti konec.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nataša, hvala, sem mislila, da nama Quechua zaradi velikosti ne bo prav prišla, pa je ravnokar v izhajanju nov model, tako luškan, namenjen tudi kolesarjem! hvala, hvala! full nama je všeč: http://quechua.50webs.com/ponudba.html baje, da ga do 23.4.dobijo na zalogo, tako da ga takoj vzameva :))

    OdgovoriIzbriši
  3. ups, isti link je dodalo, torej: Quechua QuickHiker: http://quechua.50webs.com/ponudba.html#ecwid:category=2423537&mode=product&product=10914306

    OdgovoriIzbriši
  4. Katka, tale tvoj to-do list je kar naporen ampak vem, da ti bo uspelo kot še zmeraj, pa seveda uživajta na koncertu:)

    OdgovoriIzbriši